U17 – postup do extraligy 2012/13

TJ OP Prostějov – BK DE Prosek  66:32 (22:9, 34:14, 50:22)

Dnešní utkání zakončilo úspěšnou a především nadmíru zajímavou sezónu děvčat v kategorii U17. Před rokem jsme v baráži velmi těsně vybojovali ligu a cílem bylo ligu udržet, ideálně hrát bezpečný střed tabulky. Konečné druhé místo za loňským extraligovým OSK Olomouc byl nevídaný úspěch, který byl, samozřejmě i díky štěstí, završen postupem do extraligy. Je to krásný úspěch, který před hráčky staví v následující sezóně spoustu těžkých utkání se všemi špičkovými týmy této kategorie. Budeme si klást jediný skromný cíl, neudělat v extralize ostudu a hrát lépe než právě Prosek a především Pardubice.

Fotky z utkání najdete ZDE.

Když jsme se dozvěděli, že celá kvalifikace do extraligy proběhne na naší domácí půdě a navíc odehrajeme pouze jediné utkání, napadlo nás, že by to mohlo dopadnout dobře. Když byl jako soupeř vylosován tým BK DE Prosek, náš optimismus přešel do racionálních úvah. Nikdo z klubu soupeře neviděl hrát, žádné bližší informace o plánech a ctižádosti tohoto klubu jsme neměli. Proto nezbývalo než čekat, jak silný náš dnešní soupeř bude.

Počátek byl trošku nervózní, což se projevilo zbytečnými ztrátami, ale po několika minutách bylo zřejmé, že soupeř je tzv. hratelný. Přestože hosté disponovali trojicí dost vysokých hráček, neztráceli jsme nejen na rozehrávce, ale ani na doskoku. V první čtvrtině skórovaly hostující hráčky především z trestných hodů a my jsme naopak dávali body z rychlých protiútoků. Díky tomu jsme první čtvrtinu vyhráli 22:9.

V druhé čtvrtině soupeř o něco lépe bránil, ale ani my jsme v obraně nelenili a proto druhá čtvrtina byla na body mnohem chudší, zvítězili jsme 12:5 a celkově jsme v poločase vyhrávali o uklidňujících 20 bodů 34:14.

Přestože tým soupeře přijel v plném počtu i s několika fandícími hráčkami navíc, bylo oběma trenérům asi jasné, že zbytek utkání se bude dohrávat. Prostor na palubovce dostaly všechny hráčky nejen na naší, ale i soupeřově straně. Do střelecké tabulky se zapsalo shodně na obou stranách 10 hráček. Třetí čtvrtka byla pokračováním druhé, stále slušná obrana, ne příliš úspěšný útok znamenaly naše vítězství v této čtvrtině 16:8, celkově 50:22.

Poslední čtvrtina pod dojmem rozhodnutého utkání byla plná nepřesností, ale výsledkově opět kopií předchozích dvou čtvrtin, vítězství 16:10, celkové vítězství 66:32 a hlavně postup do extraligy.

Střelkyně:

Neubauerová 16 b., Fialová 10 b., Krátká 9 b., Dufková 8 b., Švécarová 6 b., Kyselá 5 b., M. Tilšarová a Hochvaldová 4 b., Handlová 2 b., Krejčířová 1 b.

Total Page Visits: 470 - Today Page Visits: 2

4 thoughts on “U17 – postup do extraligy 2012/13

  1. Holky gratuluji k postupu do extraligy je to obrovský úspěch!!! Držím Vám palce do příští sezóny a určitě Vám budu chodit fandit když už s Vámi nemůžu hrát :)Jsem na Vás pyšná!

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.